{ "title": "Sultan Papağanı Nasıl Beslenir", "image": "https://www.sultanpapagani.gen.tr/images/sultan-papagani-nasil-beslenir.jpg", "date": "21.01.2024 07:40:21", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Sultan Papağanı Nasıl Beslenir, bu papağan türü kakadugiller ailesine ait olan gri, sarı ve beyaz renkleri olan ev ortamında rahatlıkla beslenebilen bir kakadu papağan çeşididir. Yanak bölgelerinde ve kulak bölgesinde yer alan turuncu renkli tüyleri ile ayırt edilebilirler. Sultan papağanları doğal ortam içinde bulunan yeşillikler, tohumlar ve bitki kökleri ile beslenen papağan türleridir. Bu sebepten dolayı kafeste bakılmakta olan sultan papağanlarının doğal yaşantılarına uyacak beslenme şekli mutlaka araştırılarak uygulanması gerekir. Bunun içinde kuş yemleri bulundurmanız gerekir. Bütün bunlar sultan papağanlarının yüzde yetmiş beş civarında besin ihtiyacını karşılamaktadır. Yemler sultan papağanları için özel hazırlanan karışık yemler olduğu gibi aynı zamanda muhabbet kuşlarının yemiş olduğu yemle de papağanı besleyebilirsiniz. Eğer muhabbet kuşu yemi verecek iseniz yemin içine mutlaka kırık fındık içi ya da tuzsuz çekirdek ilave etmeniz gerekir.

Yemin haricinde sultan papağanına dal darıda verebilirsiniz. Ancak bunu çok fazla vermemeye özen göstermeniz gerekir. Eğer çok verirseniz sultan papağanının kilo almasına sebep olursunuz. Sultan papağanlarının vitamin ihtiyaçlarını karşılamak için taze meyve ile sebzede vermeniz gerekir. Bunları yemeyen papağanlar için mutlaka vitamin takviyesi yapılması gerekir. Kesinlikle göz ardı etmemeniz gereken bir diğer unsurda kuş kumudur. Kuş kumu mutlaka kafes içinde olması gerekir. Bu kum sayesinde sultan papağanları eğmiş olduklarını rahatlıkla sindirebilir ve öğütürler. Eğer bunu vermez iseniz sultan papağanı çok ciddi sindirim problemleri yaşar. Kuş kumu bütün yemliklerin içine yarım kaşık kadar ilave edilebilir veya ayrı bir kap içerisinde tutulabilir. Öyle ya da böyle mutlaka kuş kumu olmalıdır. Ayrıca sultan papağanına yumurta ile hazırlanan mamalar ve ballı krakerlerde verebilirsiniz. Sultanların kalsiyum ihtiyaçları içinde mürekkep balığının kemiğini kafes içinde tutmanız kalsiyum ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Sultan Papağanı Nasıl Beslenir, Zararlı Olan Besinler

Sultan papağanına aşırı tuzlu, yağlı ve şekerli gıdaların kesinlikle verilmemesi gerekir. Bütün bu gıdaların haricinde mantar, çikolata, elma çekirdeği, kahve, kuru meyveler, soğan, alkollü içecekler ve gazlı içecekler kesinlikle verilmemelidir. Bütün bunların yanı sıra aynı zamanda sulatan papağanına verilmemesi gereken bir diğer besinler ise; kurabiye, tereyağı, konserve türü besinler, margarin, kek, patates cipsi ve dondurma kesinlikle verilmemelidir. Ayrıca zehirli olan besinlerden de daima sultan papağanını uzak tutun.
" } ] }