{ "title": "Sultan Papağanı Ne Yer", "image": "https://www.sultanpapagani.gen.tr/images/sultan-papagani-ne-yer.jpg", "date": "19.01.2024 12:25:40", "author": "Liya", "article": [ { "article": "
Sultan papağını ne yer; papağan familyasına ait olan bu tür sevimli yapısıyla en çok tercih edilen ve en çok sevilen papağan türleri arasında ilk sıralar da yer almaktadır. Bu papağan türü özel bir ilgi ve bakıma ihtiyaç duyar. Bu kuş türünün kökeni Avustralya olan sultan papağanı Hollanda üzerinden ülkemize gelmiştir. Sultan papağanını aldığınız günden itibaren gösterdiğiniz ilgi ve sevgiyle sizinle iletişim sağlayan bir canlıdır. Sultan papağanı 8 türe sahiptir ve bu türlerden bazıları melezdir. Sultan papağanını beslerken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bu kuş türünü diğer kuşlardan ayıran en önemli özelliği evcilleşmesi ve konuşmaya olan yatkınlıkları ile diğer kuş türlerine göre daha az ötmeleridir. En az rastlanan sultan papağanı türü Albino iken diğer türler ise Grey, Lutino, Cinnamon, Whiteface, Pied, Pearl ve Silver'dir.

Sultan Papağanının Bakımı Nasıl Yapılır?

Sultan papağanının bakımı özellikle sevgi ve ilgi gerektiren bir iştir. Bu kuş türü soğuk hava şartlarına fazla dayanamadıkları için oda sıcaklığını 15 derecenin altına düşürmemekte fayda vardır. Kuşun besleneceği kafesin boyutlarına da dikkat edilmelidir. Ayrıca kafes tellerinin yatay bir şekilde olması tercih edilmelidir. Bu kuş türünün kafeslerinde tünemeleri için tahta bir tünek bulundurulması iyi olur. Konulan bu tüneklerin üzerinde kaka yapmalarını engelleyen bir düzenek sağlanmalıdır. Sultan papağanını hastalıklardan uzak tutmak amacıyla kafesleri düzenli olarak temizlenmelidir.

Hayvanlar insanların gösterdikleri sevgiden anladığı ispatlanmıştır. Sultan papağanı da ona gösterilen sevgiden memnun kalacaktır. Sultan papağanının beslenmesi için darı ve çiğdem verilir. Bunların dışında sultan papağına lahana, salatalık ve marul gibi sebzeler de tüketilmesine izin verilir. Sultan papağanının tırnak ya da gagaları kesilemez ya da temizlenemez. Bu işlemi papağanlar kendileri hallederler. Sultan papağanının yaşama süresi ortalama olarak 20-30 yıl iken iyi bir bakım sayesinde bu süreyi daha da uzatmanız mümkündür. Sultan papağanları hiç konuşamayan bir türdür. Erkek türleri insan sesine benzeyen bir ses çıkarırken dişi olan sultan papağanları ise hiç konuşamama özelliğine sahiptir.
" } ] }