{ "title": "Sultan Papağanı Yumurtası Kaç Günde Çıkar", "image": "https://www.sultanpapagani.gen.tr/images/sultan-papagani-yumurtasi-kac-gunde-cikar.jpg", "date": "20.01.2024 01:15:43", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Sultan Papağanı Yumurtadan Kaç Günde Çıkar: Ev içerisinde sultan papağanı üretimi yapmak, bu doğa harikası olaya şahit olmak birçok kuşseverin en ilgisini çeken ve kişiyi heyecanlandıran bir durumdur. Normal şartlarda yumurtlama sonrası, sultan papağanı yumurtadan 18 ile 20 günde çıkar. Genel olarak sağlıklı gelişmiş bir sultan yavrusu 17. Gün yumurtada canlanır ve bundan sonraki 48 saat içinde, yumurtadan çıkar.

Sultan Papağanı Çiftleşme ve Yumurtlama

Sultan Papağanların çiftleşme döneminden önce papağanların ortamlarını bu duruma hazırlamak, belki çiftleşme dönemini erkene almak gerekir. Bunun için öncelikle kuşların beslenmesine dikkat etmeli yumurta maması ile kuşlar takviye edilmelidir. Bu dönemde oda içinin ısı değeri sabit tutulmalı kafesin ışık alma süresi her gün ortalama olarak 14 saat civarında olmalıdır. Oda sıcaklığını 25 ile 30 derece arası, nem oranı da %55 olmalıdır.

Sultan Papağanı Kuluçka Dönemi

Kuluçka dönemi sultan papağanlarında 18 ila 20 gün kadar sürer. Genellikle yumurta içinde sağlıklı gelişen bir sultan civcivi 17. Gün yumurta içinde canlanır ve ses vermeye başlar. Bundan sonra 48 saat içinde yumurtadan çıkar. Kuluçka dönemi içinde kuşlarınız için düzenli beslenme ve banyo yapma ihtiyaçlarını karşılamanın dışında yapabilecek başka bir şey yoktur. Bu kuluçka döneminin olabildiği kadar durağan geçmesi iyi olur. Son yumurtadan 25 gün sonra çıkmayan yumurtalar kafesteki yuvalıktan alınıp, dikkatle kırılıp, içine bakılmalıdır ki, bu yumurtalar için sorunun ne olduğu anlaşılsın. Yumurtalardan yavruların çıkmasından sonra, anne baba hemen yavruları beslemeye başlayacaklar. Kuluçka döneminde kafeste içerisinde yumurta maması, haşlanmış patates ve sebze, meyvenin hazır bulunması, anne ve babanın işini kolaylaştırır.

Sultan papağanı yumurtadan kaç günde çıkar, yavruları, anne ve babaları tarafından beslenip büyütülürken, bize düşen görev ise anne ve babaya ihtiyaç duyabildikleri ölçüde bol ve kaliteli gıdayı eksik etmemektir. Yavrularım gözleri yedinci günde açılır, on dördüncü gününde tüylenme hızlanır, 21. Gününde göğüs kısmı tamamlanmaya başlar ve en son 28 Gün dolayında yuvadan ayrılmaya hazır hale gelirler. Dördüncü haftada yuvadan ayrılan yavrular, dışarı çıktıkların ilk günlerinde zeminde vakit geçirir, yine anne ve babaları tarafından beslenirler. Beşinci haftada kendi başlarına yemek yer ve hayatta kalabilir duruma gelirler bundan sonraki altıncı hafta anne ve babalarından ayrılabilir güce erişirler. Ama eğer ve anne baba izin verirse, sekizinci haftaya kadar anne babaları ile kalabilmeleri daha iyi olur. Büyüme aşamalarında kafeste bolca yem olmalı, ilaç kullanımından uzak kalınmalıdır.
" } ] }