{ "title": "Yavru Sultan Papağanı", "image": "https://www.sultanpapagani.gen.tr/images/yavru-sultan-papagani.jpg", "date": "21.01.2024 12:43:40", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Yavru sultan papağanı, Papağan türlerinin arasında şirinliğiyle, güzelliğiyle ve aklıyla en çok tercih edilen papağan cinsidir. Sultan papağanı diğer papağanlara göre özel bir ilgi ve özel bir bakım gerektirmektedir. Kökeni Avustralya olan sultan papağanı genellikle Hollanda'dan ülkemize getirilmiştir. Sultan papağanı ve sultan papağanı yavrusu onu aldığınız günden başlayarak ona göstereceğiniz sevgi ve ilgi ile sizinle çok rahat bir iletişime geçebilecek bir papağan türüdür. Sultan papağanı yavrusu 8 türe sahip olduğu söylenmektedir. Bu papağanlardan bazıları ise melezdir.

Yavru sultan papağanı beslenme, Özellikle ilk kez yavru sultan papağanı sahiplerinde onları besleme hevesi doğurmaktadır. Yavruları sürekli yuvalık içerisinde kontrol etme hissi anne ve babaya besliyorlar mı diye merak etme hissi ve akabinde beslenmediklerini düşünerek duruma müdahale etme hissi ve yavru sultan papağanını kendisi elle beslemeye çalışması çok sık görülen durumlardandır. Yavru sultan papağanı yumurtadan ilk çıkmaya başlayınca sürekli olarak yuvayı iki de bir açarak kontrol etmenize hiç ama hiç gerek yoktur. Sadece arada sırada yuvanın içerisini dinlemenizde fayda vardır. Anne veya baba papağan yavru sultan papağanı beslerken düzenli olarak gelen bir cikcik sesi duyulmaktadır. Eğer bu sesi duyuyorsanız, yuvanın içerisinde bir sorun yok demektir. Papağanları rahatsız etmemenizde önem vardır. Lakin yine de ısrarla bakmak istiyorsanız ikisi de yuvanın dışında iken yuvanın kapısını hafif bir şekilde aralayarak bakıp her şey yolunda mı diye bakabilir kursaklarının ne durumda olduğunu kontrol edebilirsiniz. Eğer kursakları dolmuş ise hiç bulaşmayın. Tabi bu kontrolü yemek yeme zamanı yaklaştığında yaparsanız kursaklarını boş görebilirsiniz. En uygun zaman sabahları onlara yumurta maması yaptıktan sonraki zamandır. Anne ve baba sultan papağanı yumurta mamasını yedikten hemen sonra yuvalarına geri dönerler.

Döndükleri zamanda yavru sultan papağanlarını beslerler. Yavru sultan papağanını anne ve baba papağan besliyor ise sakın müdahale etmeyin doğru olan budur. İnsanlar İnternetten gördükleri yavru sultan papağanını elle besleme videolarını izleyerek onlarda bu hevese kapılıp hata etmektedirler. Bırakın yavru sultan papağanını anne ve baba papağan beslesin ya da elle beslenen yavru papağanların daha evcil olacağını düşünerek yavru sultan papağanını elle beslemeye kalkışmaktadırlar. Asla anne ve babanın beslemesinin yerini tutmayacaktır. Çünkü sultan papağanlarında kursak sütü denen bir gıda bulunur. Anne ve baba sultan papağanının besleme esnasında yavruya vereceğiniz hiçbir elle besleme mamaları bu kursak sütünün asla yerini tutamaz. Yavru sultan papağanına geçen bu kurak sütü yavrunun bağışıklık sistemini güçlendirir, onu çok daha sağlıklı bir sultan papağanı yapar. Eğer yavruları büyütmeyi başarabilirseniz bile bağışlık sistemleri normal bir sultan papağanına göre çok daha zayıf olur. Bu sebepten dolayı yavru sultan papağanını değil, Anne ve Baba sultan papağanını besleyin. Size vereceğimiz yumurta maması tarifinde yalnızca mama yok. Mamaya ilave gıdalar da eklenir. Bunu için size yumurta maması tarifi verelim,

Yumurta maması için gerekli olanlar
Yavru Sultan Papağanı Nasıl Yapılır?

Yukarıda malzemeleri robot içerisine topluyoruz ve un haline gelinceye kadar karıştırıyoruz. Bu karışımı cam bir kavanoz içerisinde buzdolabında bekleterek her ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz. Böylelikle işiniz kolaylaşmış oluyor. Yumurtayı en az 10 dakika haşlayın ve minik minik doğrayın. Üzerine hazırladığınız bu karışımdan ekleyerek sultan papağanlarına verebilirsiniz. Ölçülü verin ve her öğünden sonra mama kabını kafesten çıkarıp temizleyebilirsiniz. Beslediğiniz anne veya baba sultan papağanları yavrularını besleyecektir ve güzel, sağlıklı papağanlara sahip olacaksınız.
" } ] }