Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Sultan Papağanı Hastalıkları

Sultan Papağanı Hastalıkları

Sultan papağanı hastalıkları, sağlıklı olan bir sultan hareketli, iştahlı, 90-100 gr ağırlığında, uzun tüylü ve dik duruşlu olur. Ayakları ve gagası temiz ve pürüzsüz olur. Bunlara sultan papağanı alırken olduğu gibi, evinizde bakarken de dikkat etmelisiniz. Çünkü genellikle kuşlar belirgin bir şekilde hastalık belirtisi göstermezler. Kuşlar genel olarak sadece ölüm belirtisi veren canlılardır. Sultan papağanı bizim belirti olarak kabul ettiğimiz belirtileri verdiğinde, çoğunlukla ölürler. Yine de bazı şeylere dikkat ederek, gelişmiş ilaçlar sayesinde erken tanı yoluyla sultanınızı kurtarabilirsiniz.

Sultan papağanında hastalık belirtileri nelerdir?

  • Dışkı: Sulatanlar normal olarak yeşil beyaz renkte fazla katı ya da sıvı olmayacak şekilde dışkılar. Dışkıları yumuşak olmakla birlikte, dağılmayan bir özelliğe sahiptir. Bazen yediklerinden dolayı geçici renk ve kıvam değişimi olsa da bir hafta süreyle farklı dışkılayan kuşunuzdan şüphelenmelisiniz.
  • Hareketlilik: Sultanlar normalde geceleri dışında, gündüz saatlerinde de kısa uykulara yatar. Fakat devamlı olarak kabarık ve uyuklar gibi duruyorsa, bundan şüphelenmeniz gerekir. Normal şekilde gündüz uykusuna yatan kuşlarla, devamlı uyuklayan kuşlar birbirinden ayrılmalıdır.
  • Gece uykusu: Geceleri çok hareket eden sultanlarda bu hastalık belirtisi olarak kabul edilmelidir. Akşamdan kafesini temizleyerek, sabahları dışkılamasına bakarsanız bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Normalde dışkının belli bir yerde toplanması gerekir. Dışkının farklı yerlerde olması halinde, sultanınız gece rahat uyumamıştır.
  • Kilo: Kuşunuzun kilosunu iyi takip etmelisiniz. Ani değişimler çok önemlidir.
  • Ayak, gaga ve göz bakımı: Sultan papağanlarının bu uzuvlarını devamlı olarak takip etmeli, bunlardaki renk değişimlerini, şekil farklılıklarını ve akıntıları izlemelisiniz.

Psikolojik hastalıklar


Sulatanlarda görülen bu tür hastalıkların nedeni stres kaynaklıdır. İyi uyuyamamış, devamlı rahatsız edilen, eşinden ayrılmış, sigara dumanına maruz kalmış, beslenememiş, yalnız kalmış, bakımsız ve küçük kafeslerde bakılan kuşlar bu hastalıklara sıkça yakalanabilir.

Tüy yolma: bu sorun sultanlarda az da olsa görülür. Kuşların tüy yolma nedenleri çeşitli olabilir. Ancak bazı durumlarda sultanlar normal tüy dökme döneminde de tüy kopartır. Bunu rahatsızlıkla karıştırmamak gerekir. Tüy dökme hastalığı olan sultanlar, vücutlarında belli bir bölgenin veya bütün vücudundaki tüyleri yolar. Eti meydana çıkana kadar, bölgede kanama olana kadar buna devam eder. Bunu yaşayan kuşa hemen antibiyotik tedavisine başlanmalı ve strese girmelerine neden olan etkenler ortadan kaldırılmalıdır.

Kusma: Başka bir belirti olmadan kusan kuşlarda, bunun sebebi psikolojik etkenlerdir. Yine de bu konuda dikkatli olmanız gerekir. Çünkü zehirlenme, üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren kuşlarda kusarlar. Kuşun başka bir rahatsızlığı olmadan kusması psikolojik kaynaklı kabul edilebilir. Bu genellikle eşinden ayrılan ya da eş isteyen kuşların bir davranışıdır. Kuşa yumuşak gıdalar verilebilir, haşlanmış yumurta yedirebilirsiniz. Yalnız kuşları karşı cinsle çiftleştirmekte faydalı olabilir.

Çığlık: bu en fazla görülen psikolojik sorunlardan biridir. Ancak sebeplerini bilmek çok zordur. Bu durumda olağan dışı her şeyin değerlendirilmesi gerekir.

Fiziksel hastalıklar


Soğuk algınlığı: bu rahatsızlık özellikle mevsim değişimlerinde oluşur. Sıcaklıkların aniden değişmesi, ıslak kalmaları, rüzgâr almaları hastalanmaların zemin hazırlar. Belirti olarak gözlerde ve burunda akıntı, kuşun devamlı olarak burnuyla oynaması şeklinde olur. Ateş yükselmesi olduğunda kuşta titreme, tüylere kabarma gibi etkiler meydana gelir. İlerlediğinde iştah azalması, güç kaybı gibi etkilerle kuş tünekte bile duramaz hale gelir ve aşağıda durur. Devamlı şekilde uyuklar halde olur. Tedavi için bronşit ilacı verilmesi ve vitamin takviyesi yapılması gerekir. Kuşunuzda burun ve göz akıntısı yoksa gribal enfeksiyondan şüphelenmelisiniz. Bu durumda antibiyotik tedavisi yapılmalıdır.

İshal: bu rahatsızlık iki şekilde görülebilir. Yediği besinlerden, temiz olmayan ortamlardan dolayı bağırsaklarında oluşan bakteriler ishale neden olduğu gibi, yanlış beslenme nedeniyle de ishal olabilirler. Buna teşhis konulması için iki gün süreyle sulu dışkılama olması gerekir. Hemen kafesinde olan normal yem dışındaki besinleri almalısınız. Bunun yerine kafese haşlanmış soğuk patates koyun. Tedbir olarak antibiyotik tedavine başlanabilir.

Kabızlık: bu genellikle yanlış beslenmeyle oluşan bir rahatsızlıktır. Kuşunuz kendini geriye doğru esnetiyor, kanatlarını kenara düşürüyorsa bu dışkılama yapamadığını gösterir bir davranıştır. Bu ilerlediğinde kuşun arka alt tarafı dışarıdan görülecek şekilde şişer. Kalitesiz kuş kumu kullanmak, suyun az tüketilmesi, sadece çekirdekle beslenme gibi etkenlerden kabızlık oluşabilir. Tedavi için ılık suyla ıslatılmış pamukla alt tarafını silmeli, sıvı yağla ıslatılan pamukla anüs çevresi yumuşatılmalıdır. Bunu yaparken anüse baskı uygulamayın, içeriye bir şey sokmayın. Gerekiyorsa bir veterinere gidebilirsiniz.

Yumurta tıkanması: Nadiren yaşanan bu sorunda, gereken vitamin ve mineral almayan kuşların yumurtası tam olarak gelişemediğinden, yumurtlama gerçekleşmez. Bu biyolojik bir sorundan kaynaklanabilir. Bu kuşunuz için ölüm riski taşımaktadır. Yumurtlama günü gelmeyen kuşlarda karın şişliği olur. Ancak bunu yumurta tıkanmasıyla karıştırmamalısınız. Yumurtlama günü olmayan kuşlar kafeslerinde rahatça dolaşabilir. Yumurtlama zorluğu çekenler ise çok zor zamanlar geçirirler. Bu sorunda acilen veterinere gitmelisiniz. Tedavi için mutlaka cerrahi girişim uygulanmalıdır.

Mantar türevleri: Kafes kuşlarını etkileyen mantar hastalıkları candida albicans adındaki mantar yüzünden oluşur. Bu mantar normalde kuşların sindirim sisteminde bulunur. Bu şekilde enfeksiyona neden olmaz. Eğer mikroorganizma sayısı artar ya da sindirim sisteminde hasar olursa, gagasında, ayaklarında, solunum sisteminde ya da diğer bölgelerinde enfeksiyon oluşabilir. Mantar oluşumu için çeşitli etkenler vardır. Bunların başında kafes temizliğine dikkat edilmemesi, uzun süre antibiyotik kullanma, kursağın geç boşalması, A vitamini eksikliği, yanlış beslenme, stres gibi etkenler gelir. Belirtiler mantarın yerleştiği organa göre farklılık gösterebilir. Gaga bölgesinde olursa ağız kokusu ile beyaz plaklar meydana gelir. Genellikle alt ve üst gaganın birleşiminde enfeksiyon oluşur. Gaga kalınlaşarak, yem kursağa geç geçer. Sindirim sisteminin altına yerleşen enfeksiyonda, sulu dışkılama, kilo kaybı, depresyon ve iştahsızlık gibi etkiler oluşur. Solunum sistemi etkilendiğinde ses değişimi, solunum güçlüğü, erken yorulma gibi etkiler meydana gelir. Tedavisi veteriner kontrolünde mantar ilacıyla yapılmalıdır.

İç ve dış parazitler: Bunlar genellikle kedi ve köpek gibi hayvanlardan sultanlara geçer. Genellikle gagada beyaz tabaklanma ve ayaklarında pullanma olur. İlerlediğinde ayak tırnaklarında ve gagada şekil değişimi yapabilir. Ayrıca kuşunuz aniden kaşınmaya başlayabilir. Dışkısı da ip gibi sallanabilir ve poposunda bulunan tüylere yapışabilir. Bu belirtilerin olduğu kuşlarda hemen tedaviye başlanmalıdır. Parazit ilaçları uygun dozlarda kullanılmalıdır.

Göz enfeksiyonları: Temizliğine dikkat edilmeyen kafeslerden bulaşan bakterilerle göz çevresinde bulunan tüylerde dökülme, göz çevresinde kaşıntı, göz sulanması gibi belirtilerle oluşur. Bunu önlemenin yolu hijyene dikkat edilmesinden geçer. Göz çevresinde kullanılacak antibiyotikli krem ile ağızdan verilecek antibiyotiklerle bu rahatsızlık tedavi edilebilir.

Vitamin eksikliği ya da fazlalığı: Kuşlarınız vitaminleri eksik aldığında, hiç almadığında ya da fazla aldığı zaman bazı belirtilere maruz kalırlar. Öncelikle sultan papağanlarında gaga erimesi, gaga çevresinde şişlik ve gözlerde şişlik olduğunda A vitamini eksikliği olabilir. B vitamini eksikliğinde, kuşunuz felç olabilir, D vitamini eksikliğinde kemiklerinde sorun olabilir, E vitamini eksikliğinde kuşunuzda titreme ve yalpalama görülebilir. Sultanınızı yeteri kadar besleyemiyorsanız, suluğun içine biraz vitamin takviyesi yapabilirsiniz. Bunu abartmamaya çalışın. Vitaminleri fazla almakta sakıncalı olabilir. Eğer kuşunuzu yeteri kadar beslediğinizi düşünüyorsanız, sağlıklı bir görünümü varsa vitamin takviyesine gerek yoktur. Ancak kış döneminde sultan papağanlarının iyi takip edilmesi gerekir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 20:30:23
Sultan Papağanı Hastalıkları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Sultan Papağanı Hastalıkları Yorumları
şifre

110 Yorum Yapılmış "Sultan Papağanı Hastalıkları"
Kuşum ara sıra hapşırıyo bu normalmi
Barıs . 10.05.2018
3 YANITI GÖRÜNTÜLE
SULTAN PAPAĞANIM cok kaşınıyor bu esnada kepek gibi döküntüleri oluyor sadece kanatlarının altında tuy dibi gibi bi goruntu var ve surekli oraları kaşıyor
Suzan Kanbay . 13.03.2015
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
sultan papaginim 3 haftadır bende sürekli kabarık duruyo antibiyotik uyguladım ama faydası yok yine aynı ve yem yemesinde hiç bir sorun yok bir yardim edin
Hakan . 26.11.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
sultan papağanım bugün ishal oldu dışkısını sulu yapıyo çok korkuyorum bişey olucak diy ishilinin durması için napabilirim
Sinem . 28.07.2015
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
papağanımın adı droma burnunu duvara çarptı kanıyor tam burun deliklerinin ortası ne yapmalıyım
Aylin . 21.01.2016
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Merhaba kuşu dün aldım hiç yemiyor ishal ve hareket etmiyor gözünü de açmıyor neden
Hatice . 12.12.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
hapşuruyordu ilaç aldım işe yaramadı hala hapşuruyor ne yapmalı yım
Göktuğ . 27.08.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Çok uzun olduğu için tamamen muhabbet kuşu mantığını yürüterek gagasını kestik yarım saat oldu hala oluk oluk kan akıyor ne yapmamız lazım kanı kesmeye çalıştım pamuk peçete yardımıyla ama tesiri olmadı lütfen yarım :/
Gagasını Kesmek . 30.08.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
SulrSu papağanım eskiden çok güzel ötüyordu fakat artık hiç sesi çıkmıyor sadece vik vik tarzı sesler çıkartıyor nedenini bilen varsa lütfen yardımcı olsun
Nisa . 22.04.2019 16:07:29
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
sarı renkli sultan papağanım var sanki boynunda kahverengi lekeler oluşuyor ve gaganın yanından kulaklara doğru bunun sebebi nedir ve halsiz gibi duruyor
Şinasi . 02.04.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Çok acil lütfen 1 saat önce falan sultan papağanıma misafirin çocuğu bir şişe deodorant sıkmış acaba bişey olur mu? Cevap verin lütfen acil
Nselxklsxk . 26.06.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Papağanım kafesinde düştü ve artık yemiyor içmiyor tıslar gibi ses çıkarıyor veteriner b vitamini verdi değişiklik yok ne yapabilirim
Hülya . 05.05.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Merhaba benim sultan adlı papağanım var ve kendini kaşıyor ama kaşıdığı yerlerde (sırtı) yara oldu nedeni ve tedavisi nedir acaba?
Sultan . 17.05.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
benim sıltan papağanım sürekli kabarık duruyor ve normalden az ses çıkarıyor acaba muhabbet kuşunu kıskanıp küsmüş olabilir mi
Limonnn . 07.12.2015
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Benim sultan papaganim bir ayagini kaldiriyo yani usumus onlari nasil sicak tutabiliriz (malum kiş geldi )
Sude Naz . 01.10.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Benim sultan titriyor. İshal ve kusuuor ne yapmalıyım sabah çok iyiydi yeni alsim paikolojikmi acaba
Kuş Manyağı . 16.06.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
sultan papağan 2ğün önce yumutaladı bugün kafesinyanına gittim papağan ayağa kalkamıyor ne yapmam gerek
Hasan Yalçın . 01.02.2015
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kuşumu yeni aldım aşağı inip çıkıp duruyor sonra çok kabarıyor hapşırıyor ve dün gece ishal olmuş
Wertyuiop . 16.07.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
sultan papağımın tek gözünü açmıyor.gözünün etrafındaki tüyler sanki dökülmüş gibi ne yapmalıyım
Limonnn . 21.08.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Merhaba,Sultan papagi 6 aylik ishal ve soguk alkinligi var ne yapmam lazim
Gülay . 11.12.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kuşumun gözünün kenarı kıpkırmızı ve sulanıyor ne yapmalıyım
Ayşe Parlak . 02.08.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kuluckadaki sultan papaganim köle kıvamında isal normalmi
Ayten Seyis . 30.07.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
benimki hapsuruyor ne yapmaliyim
Akif . 08.10.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
kusumu disari cikardim hava guzeldi esmiyordu ama usuttu sanidim.. once ishal oldu bazen totosuna yapisiyordu rengi koyu yesildi neyse gul surubu yapip piric patates derken gecirdim ama halsiz mutsuz otmuyor tepki vermiyor bazen elimi uzatinca kendini kasittiriyor zincir kemirmeyi sever zincir kemiriyor biraz ucup yere dusuyor ya da carpiyor, yemek yiyor su iciyor ama tunekte bazen zor duruyor genel olarak asiri hareketli asla kafesinde durmayan kusum kafeste ortaligi yikmiyor . rif 125 verdim siringayla agzina 1 damla sonraki 3 gun suyuna damlatacagim.. sonra probiyotik verecegim oda sicakligi stabil asiri derece ilgileniyorum bana cok duskun baska ne yapabilirim kusum duzelsin yoksa ben ölecegim onun yerine o benim herseyim evladim bulundugum yerde veteriner yok olanda kusa bakmiyor
Elif . 23.05.2021 01:41:41
CEVAP YAZ
Merhaba. 3 gün önce bir sultan aldım bir veteriner ile sosyal medyada görüştüm kaşınıp kaşınmadığını sordu ama hiç görmedim kaşındığını. o an aklıma sormak gelmedi ama merak ediyorum. kaşınması iyi mi kötü mü sürekli gözlemliyorum ama hiç kaşındığını görmedim. Hastalıkları hakkında sürekli araştırma içindeyim. hasta olan kuşlar kendini temizlemezmiş. Çok şükür popo kısmını falan temizliyor kuyruk sokumundaki yağ bezelerini kurcalayıp tüylerine yediriyor ama geldiği günden beri ayağında olan yeşil kaka lekelerini temizlemedi. Arkadaşımın muhabbet kuşu var o sürekli tırnaklarını falan ısırıp temizliyor ama bizim ki ayağını hiç ağzına götürmedi. Bu bir sorun mudur acaba ?
Gonca . 02.06.2019 23:46:03
CEVAP YAZ
5 haftalık yavru sultan papağanım anne babası beslemediği için ben besliyorum. İlk yumurtadan çıkan bu olmasına rağmen yuvadan ortanca olanı çıktı baktım anne babası bunu beslemiyor kursağı boş ben indirdim ve beslemeye başladım. Ama o kadar halsiz duruyor ki sürekli kafası yerde titriyor. Bazen kafasını kaldırıyor kanat çırpıyor ayakta durmaya çalışıyor kafese tırmanmaya çalışıyor ama bir cm bile çıkamıyor ayağını atamıyor kafası yerde yatıyor çoğunlukla yemi bile zor yediriyorum. Hasta mıdır anlamadım da çok üzülüyorum olduğum ilçede veteriner de yok. Ara sıra ötüyor düz bir şekilde. Nolur yardım edin.
Nezihe . 12.02.2019 21:06:47
CEVAP YAZ
Merhaba papağanımın gözünde enfeksiyon vardı veteriner 2 ad göz damlası verdi uzun süre kullandık ama gözü iyice kapandı ve kafasına kadar şişti . Şimdide ayaklarının altları yara oldu kanıyor bütün kafes kan olmuş tünekler falan . İştahı yerinde aylardır hasta birtürlü iyileşmiyor bir ara isal oldu ama şuan geçti o da uzun süre sürmüştü ama ne yapıcağmı bilemiyorum şuan veteriner damla ve teramicyn kullanmamı söyledi devam ettim ama hayvancık aylardır çok kötü ayaklarıda çok kanıyor gözü zaten kocaman yardım edin lütfen
Zeliha Çalışkan . 21.03.2019 21:21:57
CEVAP YAZ
Selam.benim 6 sultan papagani vardi 3 yavruydu.ama artik 3 u kaldi ve butun yavrulari kaybettim.bunun nedenini bilmiyorum.soguk yerleri yoxtu.kendi odam sicakdir ama saon yavru dun gece oldu.yavu papaganim 3 gun once bisey oldu yemek yemiyordu hatta uca bilmiyordu ben gecer zannetmisdim ama gecmedi.yemegini verdim yemek yiyordu ama aniden oldu.okua gidince tuyleri digerlerinden farkliydi sanki dokuluyordu ondan sonra kaybettik.yardim edin lutfen.digerlerinide oleceyi icin cok korkuyorum
Amin Aliyev . 14.11.2018 16:38:10
CEVAP YAZ
Selam.benim 6 sultan papagani vardi 3 yavruydu.ama artik 3 u kaldi ve butun yavrulari kaybettim.bunun nedenini bilmiyorum.soguk yerleri yoxtu.kendi odam sicakdir ama saon yavru dun gece oldu.yavu papaganim 3 gun once bisey oldu yemek yemiyordu hatta uca bilmiyordu ben gecer zannetmisdim ama gecmedi.yemegini verdim yemek yiyordu ama aniden oldu.okua gidince tuyleri digerlerinden farkliydi sanki dokuluyordu ondan sonra kaybettik.yardim edin lutfen.digerlerinide oleceyi icin cok korkuyorum
Amin Aliyev . 14.11.2018 16:38:53
CEVAP YAZ
kuşum bir iki hafta önce gayet iyiydi tüy döküyordu ama normal bir şekilde hiç sorun olmadan. babaannemlerde iki tane kuş vardı biri ölünce diğerini biz aldık aynı kafese koyduk büyük ihtimalle kafese koyduğumuz kuştan hastalık geçti, kabarıyor enerjik ve iştahlı değil sürekli tüneğinde uyuyor. Annemler veterinere götürmüyorlar ilaç da almıyorlar evde tedavi edebileceğim bir yöntem önerebilir misiniz? Ayaklarında pullar oldu dışkısı da tüylerine yapışmış lütfen yardım edin çok acil
Derin . 02.09.2018
CEVAP YAZ
Slm 6 aylık bir sultan aldım eve geldım ve 3 gündür daha sesini duymadım . Aldıgım petshopda hareketlı idi diğer sultanların yanında . Kafesın genelde zemınınde sabit duruyor . Benden korkuyor . Tüylerını kabartıyor veya gagasını kanadın altına alıp kımıldamadan beklıyor . Evin içine bıraktım belkı rahatlardiye . Odada ucup bir yere konuyor ve kımıldamadan biblo gibi dakikalarca duruyor . Bu olaylar hasta olduğunun belirtileri mi ? Yoksa yeni geldigi eve ve bize alışma evresi mi ?
Murat . 07.03.2018
CEVAP YAZ
Ya usta benim bir sultanim vardi yumurladiktan sonra kafes icinde dışkılamyıp kafes dıÈ™ı dışkılamaya başladı ve sonuc olarak oldu aynisi yeni aldığım diside de goruluyor dıÈ™kısı sulu ve parça parça katı ile dolu ne ypicagimi bilmiyorum ucuyorkaciyor hali iyi gibi ama git gide kotulesmesinden korkuyorum ustelik tum yumurtalari cikmasina rağmen hala rahmi È™iÈ™ o şişi ovunca dedigim sekilde diskilio ne yapmaliyim
Enes . 29.08.2017
CEVAP YAZ
sultan papaganımın bir ayağı iki kırık var ameliyat edilemiyor diger ayağına yüklendiği için tabanda ufak bir kızarıkla yara oluştu onu tedavi ederken ayak sanki ödemli gibi parmaklar katlanmıyor ve kadılmış vaziyette havaya kalkık olarak duruyor yürütmüyoruz bir leğenin içinde tutuyorum ayağa masaj yapıyorum ama bir gelişme yok hiç bu durumla karşılaşan var mı lütfen kuş zordurumda
Pıncır . 16.05.2021 14:30:26
CEVAP YAZ
Merhabalar 1,5yaşında çok şımarık konuşan saklambaç oynayan yanımdan ayrılmayan Harika bir oğlum var.ortalama üç gündür hiç konuşmuyor sürekli kabarık duruyor hapşurma titreme yok besinleri çeşitli günlük değişiklikler yapıyorum sizce sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim bu arada tüy döküyor daha öncelerde hiç böyle olmamıştı gerçi
Sevda . 02.12.2018 16:35:27
CEVAP YAZ
Sultan Papağanınızda halsizlik, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisi için Avidiare adlı antibakteriyel çözeltiyi suyuna ekleyiniz. Şayet Papağanınız çok halsiz ise antibakteriyel çözeltiden bir-iki damla ağızdan vermek iyileşmesini hızlandıracaktır. Sağlığı yerinde bir Sultan Papağanı eve neşe katar. Keyifli muhabbetler.
Mesut . 06.08.2018
CEVAP YAZ
papağanımın dışkısı kanlı,burun delikleride eskisi gibi değil kanlı,hiç kımıldamıyor yemekten ve içmekten kesildi,çok halsiz,gözlerini kapatınca titriyo uyuyamıyo,hareketleride değişti çok huysuzlaştı eskiden yanımdan ayrılmazdı şimdi ise elimi ısırıp kaçıyor,lütfen bir çare bulun bilen varsa söylesi çook dua ederim
Bilinmeyen . 08.07.2015
CEVAP YAZ
Merhaba bir sultan papağanı bir ay oldu alali çok halsiz ve istahsizdi aldığım yere goturdum gursak iltihabı dedi ilaç kullanıyorum iki haftadır , iştahı açıldı daha iyi oldu ama okadar ilgime hiç tepki vermiyor dışarı seslerede tepkisi ötmesi yok çok herketsiz bıraktığım yerde öyle kalıyor nasıl düzelir acaba
Yasemin . 26.09.2018 14:57:17
CEVAP YAZ
Merhaba benin sultan papağanım daha 1 buçuk yaşında daha yeni aldım ve gaga yanı olsun ust kafasındaki tüy olsun işte kanatları ve gövdesindeki ki tuyler pek sık değil yani biçimsiz toplu durmuyor çirkin görünüyor ama ba yaşından dolayı tam oturmamışmıdır yoksa sağlık sorunumu var tuy yolma felan yok ama
Fırat . 19.10.2018 09:30:30
CEVAP YAZ
Bizim papağanımız çok halsizdi ve tüyleri dökülmüştü bir kaç ay sonra da öldü 7yaşında öldü o zaman yaşım küçüktü,okula başlamıştım annem Babam da çalışıyordu ilgilenemedik ve bilinçsizdim sanırım eşsizlikten öldü Bu yüzden tek başına bırakmayın hala vicdan azabı çekiyorum üstünden 12sene geçti
Çiçek . 13.06.2018
CEVAP YAZ
sultanımı yeni aldık dün gece eve geldi, biraz da geç yattı. bugün ilk günü. ara sıra çığlıklar atıyor. bu alışma süreci midir yoksa hastalık mıdır. fazla zararı olur mu. çözüm ne olur??? lütfen,cevaplarsanız sevinirimçok korkuyorum. kafesinin yuvarlak olmasının bi sonucumudur acaba??
Ömer . 19.04.2015
CEVAP YAZ
kusumuz 2 aylık eve geleli 1 yada 2 hafta oldu ama hayla bizden korkuyor yem az yiyor ve surekli kabarık tuylu halsiz gibi dışkısıda sıvı yani isalimsi surekli kafasını sırtına dondurup gagasınıda 2 kanadının arasına alıyor ve 1 saat cıvarı cıkarmıt-yor neden tskler
Berkay . 19.01.2019 15:23:54
CEVAP YAZ
sultan papağanım sabah ishal olmuştu birşey yapamadım akşama ilaç aldım geldim durumu hiç iyi değildi ilaçla düzelir dedim ilacı verdim yine toparlanamadı ertesi gün sabah kalktım baktım ama yapacak hiç bir şey kalmamıştı saat 11 gibi öldü bir gün içinde gitti :(
Üzgün . 23.01.2016
CEVAP YAZ
Dun muhabbet kuslarini sultan papagann kafesinin ustune koymustum sabh uyandigimda papaganimn kafes ortsunde kanlar gordum papaganimn kanadi kanamis ve tuylerini kopartmis acaba muhabbet kuslarindan rahatsz oldgu icin kendne mi zarar verdi ? Ne yapmam gerekir
Merve . 21.10.2017
CEVAP YAZ
benim lutino cinsi bir sultan papağanım var halden aldık aldığımız yerde kafasında tüy yoktu neden die sorduk adamlar yavru dedi ondan dedi sonra eve geldiğimde bişi farkettim kuşumun kafasında kocaman bir yara var çok kötü ne yapmalıyım acil bilgi
Sedat . 01.03.2018
CEVAP YAZ
Kuşum felç oldu.. :( ama nasıl geçiricem bilmiyorum. Bi kuşçuya gittik hap verdi hergün düzenli olarak veriyoruz. Ama bi düzelme görmedim inatçı bi kuş olduğundan dolayı çok az yürüyebilip yemeğini yiyebiliyo ama bi düzelme yok gerçekten çok üzüküyorum
Nur . 09.10.2018 20:21:58
CEVAP YAZ
sultan papağınımızın gözünde bir şeyler var şiş ve mor gibi gözün etrafında tüyleride ıslak gibi duruyor acaba neyi var? sadece bir gözü? bugün genta göz damlasından damlattık çokta zor oldu çünkü ele gelmez hiç umarım yanlış bir şey yapmamışızdır
Nurbanu . 28.08.2018
CEVAP YAZ
sultan papağanıma bi tane eş aldım ancak aldığım eş daha önceden sallabaş hastalığına yakalanmış şimdi iyi ama yak felci var sanırım ayaklarını hareket ettiremiyor. onon iyileşmesi için ne yapabilirim ? bide diğer papağanıma geçer mi o hastalık ?
Kübra Nur . 12.07.2015
CEVAP YAZ
Merhaba dün bir çift sultan papağanı aldım. Dişi olanı dün gece den beri halsiz kafesin dibinde arada gözlemlediğim kadarıyla dışkısını yoyiyor. Erkek olanı gayet hareketli dişi olan için ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Zeki . 16.09.2017
CEVAP YAZ
Papağanın uçarken yoruldu ve sonra duvara çarptı ve kanadında hafif çok az kanama oldu şu anda içmiyor yemek yiyor evde geziyor bir kaç kere havaya attım içmiyor direk yere iniyor o kanadına dokundurmuyor ne yapabilirim?
Emir . 05.01.2018
CEVAP YAZ
Bu sevimli kuşlar hastalandı mı çoğunlukla ölüyor malesef. Çok hassaslar. Hiç ıslak bırakmamak ve soğuktan uzak tutmak gerekiyor. İki papağanım iyi bakmama rağmen hastalanınca öldü. Çok sevimliler ama sonu hep üzüntü.
Ahmet . 14.04.2017
CEVAP YAZ
Merhabalar sultan papağanımın bugün ağzından kan geliyordu baktım dili yarılmış bende kanı durdurmak için tentirdiyot sürdüm kulak çöpüyle kan durdu fakat şuanda nefesinde hırıltı ve hareketsizlik var ne yapmalıyım
Erkan . 06.09.2018 01:38:37
CEVAP YAZ
Benim sultan papağanı yeme düşmeden almıştık şimdi 3 aylık oldu ama halen yem yemiyo mamayida zorla akzina sokup veriyorum siringayla ama açıkinca deli oluyor kafeste mamadan sonra rahatliyor gayet ucadabiliyor
Fatih . 28.07.2019 12:39:50
CEVAP YAZ
Sultan papqginimjn kanadinin altin nohut büyüklüğünde şişlik var ve bu şişlik üzerinde iki tane tüy çıktı etrafındada kizarikliklar var antibiyotik kullanmamız lazim hangi antibiyotik önerirsiniz rica etmez
Binnaz Aygün . 18.07.2022 17:04:09
CEVAP YAZ
Sultan papağanım zaman zaman derin derin nefes alıyor. Uyurkende oluyor. Ne yapmalıyım. Bulunduğum yerde kuşa bakacak veteriner de yok. Az haraket ediyor ama sürekli ötüyor. Başka bir rahatsızlığı yok.
Çakır . 04.12.2018 17:04:48
CEVAP YAZ
kuşum cıvık dışkılama, kabarık durma, sürekli gözlerini yumma gibi halsizliği var. patates haşlaması, yumurta veriyorum şırıngayla, ishal mi sizce? ishal ilacı almalı mıyım? gürütme, göz yumma var
Mehmet . 15.09.2017
CEVAP YAZ
Sultan papağanımın sırt kısmında ve yanaklarında şişlik var. önceden veterinere götürdük gırtlak şişmesi dedi ilaç verdi düzelmişti ama şimdi yanak ve sırtta şişlik var. sebebini bilen var mı
Lale . 11.04.2019 10:52:28
CEVAP YAZ
Selamün aleyküm paşamda karın şişliği burun akıntısı hampşurma gözde şişlik ve sulanma uyumada çok ama yemesi içmesi dışkısı hareketliliği maşallah çok güzel gezmesi dolaşması da güzel
Metin . 03.05.2020 04:20:57
CEVAP YAZ
Merhaba bugün sultan papağanın değişik sesler çıkarmaya ve olduğu yerde kafasını yan tarafa çevirme bunla birlikte ayak sekmesi yana doğru düşme gördüm ve soğukluk vardı sizce sebebi nedir
Ceren . 22.07.2023 20:20:11
CEVAP YAZ
Papağanım yeni geldi. Alissin diue pek ellemedim ürkütmedim devamli uyuyor 5 aylık olduğunu söylediler. Bugün baktim poposunda dışkı birikmiş. Neyi var anlamadim. Islak pamukla temizledim
Hilal . 08.12.2017
CEVAP YAZ
Benm papağanım çok halsz ve tunkte durmyr ıkıde Bır yerını deysyr neyblrm ishalda oldu ve iştahsızlk var halszlk var yem yemyr az haslanmıs patates yedrdm yedı neypbılrm
Rahsan Kaykuni . 23.05.2017
CEVAP YAZ
Erkek sultan papaganim dişi sultan papaganimin saçını yoluyor. Kuşum.bugun yumurtladi. Neden böyle yapıyor anlamıyorum. Dışı kusumuza zarar verir mi? Bilginiz var mi
Hilal . 26.06.2022 00:02:02
CEVAP YAZ
Mrb benim sultan papaganim surekli yumurtluyor fakat hic yavru alamiyoruz nedenini bilen varmi aceba sebebini bilen varsa lutfen bana yardimci olsun simdiden tskler
Can . 28.09.2017
CEVAP YAZ
Merhaba sultan papağanıma elimi almaya çalışırken kuyruk kısmı kendiliğinden düştü sanki korkmuş gibi az bir şey kan aktı Lütfen yardım edin çok üzülüyorum
Sevda . 12.04.2019 21:34:43
CEVAP YAZ
Geçen sene kuşum. Kakası ip gibi sağlanıyordu biz normal bir şey sandık ve hiç bir şey yapmadık ama şimdi böyle bı durum yok sıkıntı olabilirmi şuan kuşta
Yusuf Uluyol . 28.05.2019 08:51:27
CEVAP YAZ
sultan papağanı alalı 3 hafta felan oldu ilk gelidiği gün iyidi fakat son 1 haftadır kabarkır bir şekilde oturuyor yeme felan fazla yemiyor ne yapmalıyım
İsmail Anıl Süder . 06.07.2018
CEVAP YAZ
1.5 aylik yeni aldığımız sultan papagani gagasinin sol tarafında biraz fazlalık bu normal bir durummudur herhangibir müdahale etmemiz gerekirmi
Servet Seven . 06.08.2023 17:25:49
CEVAP YAZ
Benim erkek sultan papağan ara sıra öksürüyor aynı hapsirir gibi ne tür bı ilaç vermem gerekiyor yavruyada bakıyor bide dışkısı yeşil geliyor
Ekrem Deniz . 07.03.2023 12:51:15
CEVAP YAZ
Merve hanım size inanamıyorum muhabbet kuşlarınızla sultan papağanını nasıl aynı yerde yalnız bırakabilirsiniz ? Çok sakıncalı dikkat edin.
Seher . 13.11.2017
CEVAP YAZ
Merhaba lar benim lutino m un ayagi dolaba sikisti 1 gündür ayagi sis ve modaydı ne yapmalıyım çok acil yanıt vermeniz gerekiyor
Misafir . 05.12.2017
CEVAP YAZ
Duvara çarptı yemek yiyor dolaşıyor fakat ucamiyor havaya atıyorum sadece birkaç kere kanat çırpıyor yere düşüyor ne yapabilirim
Emirhan . 05.01.2018
CEVAP YAZ
çok acıl lütfen cevap verin benim kuşum nasıl diyim arada bir uyuykluyor sonra isali var ne yapa bilirim lütfen sultan papağanı
Serkan Asam . 11.06.2017
CEVAP YAZ
iki tane sultan papaganım veteriner ölmezler dedi ama ikiside öldü maalesef artk anladm ki kuş hasta olunca kurtulmuyo...
Nimet Polat . 18.12.2014
CEVAP YAZ
Kuşum sürekli uyuyor çok hareketsiz acemi olduğum için ne derdi var bilemedim yardımcı olabilirmisiniz Teşekkür ederim
Ismail . 09.01.2018
CEVAP YAZ
Bir arkadaşımın papağanıydı dün aldık bu sabah ölü bulduk can çekişmiş belliydi sürekli uyuyordu nedeni ne olabilir
Miray . 30.09.2018 10:13:12
CEVAP YAZ
Arkadaşlar sultan papağanım var ağzından kan geldi ve nefes almasında zorluk çekiyor 2 aylık ne yapabilirim acaba
Özkan Aksoy . 31.12.2018 13:35:47
CEVAP YAZ
Merhaba kuşumun göz çevresinde kızardı veteriner papatya suyu damlatmayı önerdi sizce işe yarayacak mıdır ?
Gamze . 14.11.2018 16:47:17
CEVAP YAZ
Sultan papağanım hasta oldu yemiyor su içmiyor nasıl bi tadavi uygulamam lazım bana yardımcı olurmusunuz
Nilgün . 09.03.2018
CEVAP YAZ
Kuşumun aniden sesi kesildi ve nefes alamıyor ne olmuş olabilir ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı
Neriman . 01.01.2023 12:17:00
CEVAP YAZ
Merhaba kuşum iki gündür yuvasından hiç çıkmıyo isal ve hiçbirşey yemiyo yada içmiyo acaba nababilirim
Aleyna . 24.10.2023 22:36:10
CEVAP YAZ
Merhaba, benim kuşum son 1 gündür sürekli uyuyor, iştahsız, tüylerini kabartıyor. Hastalığı nedir?
Hırcıntarcın . 20.07.2017
CEVAP YAZ
merhaba sultanım dolap ve duvar arasına düşmüş fakat hareket etmiyor uyuyor devamlı ne yapmalıyım
Evren . 13.10.2015
CEVAP YAZ
Sultan papağanim sürekli hapşırıyor ve nefes alamıyor ağzı sürekli açık aniden oldu ne yapmaliyim
Neriman . 01.01.2023 11:44:32
CEVAP YAZ
Kuşumun kanadında zedelenme var ne yapmalıyız ucamıyor şuan ama kanadını hereket edebiliyor
İhsan . 03.11.2023 19:21:26
CEVAP YAZ
Dişi sultan papaganim hep kabarik duruyor hep uyukluyor birde cok zayifladi ne yapmam lazim
Bayram . 23.09.2017
CEVAP YAZ
Sultan papağanımın popo kısmında yuvarlak garip bişey var bu nedir acaba ölümcül müdür
Aysu . 18.06.2023 19:26:38
CEVAP YAZ
kuşum Bi anda garip bir çığlık atıp sonra salyalı şekilde kusup öldü neden olabilir?
Elka . 27.01.2023 01:46:48
CEVAP YAZ
Bu antibiyotik illa veterinerdenmi alıncak eczanelerde varmıdır acil cevap
Berke . 22.08.2019 10:25:32
CEVAP YAZ
sultan papağanimin gagasini yaninda kan birikiyo ve patliyo ne olabilir
İlayda . 20.06.2023 13:34:34
CEVAP YAZ
Sultan papağanım sırtında şişlik var iltihap gibi yumuşak ne yapmalım
Taner . 14.08.2017
CEVAP YAZ
Benim kuşum karnı ağrıyor karnını okşayıncada garip sesler çıkartıyo
Elif . 30.09.2018 16:47:37
CEVAP YAZ
SULTAN PAPAĞANIM SABAHLARI UYUYOR ÖTMÜYOR VE KABARIK ÇOK KORKUYORUM
Eren . 25.06.2016
CEVAP YAZ
Benim kuşum sürekli arkdasını dönüyor sessiz duruyor küs gibi
Sena . 23.12.2017
CEVAP YAZ
Hemn acil abi sultan papağanım halsiz ve durgun ne yapalım
Atilla . 26.08.2018
CEVAP YAZ
Sürekli tüyleri kabarık duruyor benim kuşumun ne yapmalıyım
Abdullah Tüzen . 05.10.2017
CEVAP YAZ
Sultan papağanımın sağ kanadı düşmüş gibi ne yapmalıyım
İrem . 25.07.2018
CEVAP YAZ
Sultan papağanm var burnu kızardı ve titriyor neden olablr
Merve . 05.11.2017
CEVAP YAZ
Sultan papağanımın dili kanıyor ne yapmalıyım yardim edin
Rabia . 23.11.2017
CEVAP YAZ
Surekli pusup uyuyor tuylerini kabartiyor ne yapmaliyim
Bilal . 21.10.2017
CEVAP YAZ
papağanım bugün geldi.çok hareketli.bu normal mi?
Güüneşşşşşş . 11.11.2015
CEVAP YAZ
Kusumun burnu kaniyor ne yapmalıyım yardim edinn
Aybuke . 23.11.2017
CEVAP YAZ
Çok iyi teşekkür edrim bende dışarıdan buldum
Sude . 17.06.2018
CEVAP YAZ
Abi sultan papaganimin kuyruğu hep sallaniyor
Bilal . 25.08.2018
CEVAP YAZ
Papağanının burnu beyaz neden söylermisiniz
Ahmet Furkan Yalçın . 11.06.2018
CEVAP YAZ
Sultan papağanım hapşuruyor ne yapmalıyız ?
Emir Altaş . 21.08.2017
CEVAP YAZ
Burun delikleri sarı renkte neye işaret bu
Şeval . 28.04.2019 14:16:36
CEVAP YAZ
Kemik hastalığı peki ne yapayım
Esra . 19.03.2018
CEVAP YAZ
iyi gibi ama aynı zamanda kötü
Sanane . 02.01.2019 21:51:25
CEVAP YAZ
Kuşum çok hapsiriyor
Ummu . 21.06.2017
CEVAP YAZ
Sarı kabarık duruyo
Kaan . 26.03.2018
CEVAP YAZ
Halsizlik yaşıyor
Gökmen . 06.05.2018
CEVAP YAZ
Sultan Papağanı Eğitimi
Sultan Papağanı Eğitimi
Sultan papağanı eğitimi, adından da anlaşılacağı gibi sultan papağanlarına verilen eğitim sürecine denilmektedir. Sultan papağanı eğitimi, belirli eğitim aşamaları uygulanarak verilen bir eğitimdir. Eğitimin amacı, onlarla doğru bir şekilde iletişim ...
Sultan Papağanı Bakımı
Sultan Papağanı Bakımı
Sultan Papağanı, kökeni Avustralya'ya dayanan, geçmişte Hollanda'ya getirildikten sonra tüm dünyaya buradan yayılmış olan Kakadu familyasına ait bir kuş cinsidir. Ortalama ömrü yaklaşık 20 yıl olan Sultan Papağanı, Pearl, Gri, Albino, Beyaz gibi birç...
Sultan Papağanı Özellikleri
Sultan Papağanı Özellikleri
Sultan papağanı özellikleri bakımından en fazla tercih edilen evcil kuş türlerinden biridir. Avustralya kökenli bir kuş türü olup Latince adı “nymphicus hollandicu” ‘dur. İsmi Avustralya'dan gezginler sayesinde Hollanda'ya götürülmesinden gelmektedir...
Sultan Papağanı Temizlik
Sultan Papağanı Temizlik
Bu konuyu 3'e bölebiliriz,Malzemelerin TemizliğiKuşumuzu içine koyacağımız kafes, tünekler, yemlikler ve her şey ilk kullanımdan önce yüksek ısıda yıkanmalı ve temizlenmelidir. Çünkü petshoplardaki mikrop ve bakteriler bu malzemeler ile kolaylıkla ev...
Sultan Papağanı Uyku Düzeni
Sultan Papağanı Uyku Düzeni
Sultan Papağanları biraz da çocuklar gibidir. Aşırı aktivite meraklısı olmalarından dolayı siz onları kafeslerine koyup dinlenmeye bırakmadığınız, uyumaları için gerekli ışık ve ses ayarını yapmadığınız sürece uyanık kalmaya çalışacaklardır.Bu sebept...
Sultan Papağanı Isı ve Nem
Sultan Papağanı Isı ve Nem
Sultan papağanları Avustralya kökenli sıcak iklim papağanlarıdır, ancak asla tropikal ortam canlısı değillerdir. Dolayısıyla sürekli yüksek ısıda ve nemde yaşamaları sultan papağanları için pek hoş bir durum değildir. Genel ısı değeri olarak oda sıca...
Sultan Papağanı Karşılıklı Yem Yedirmek
Sultan Papağanı Karşılıklı Yem Yedirmek
Bu da sık rastlana bir davranış biçimidir. Yenmiş olan yem püre şeklinde kursaktan geri gelir ve eşin gagasından ağzına kusulur. Yanlız bu şekilde erkek-erkek, dişi-dişi ve erkek-dişi de birbirini yemler. Aslında bu davranış biçimi genç yavru kuşları...
Sultan Papağanı Öpüşme
Sultan Papağanı Öpüşme
Karşılıklı olarak gagaların birbirlerine sürtünmesidir. İnsan gözüyle bakıldığında aynen öpüşmeye benzeyen bu işlem, esnasında çiftler birbirine bıcır bıcır zarif dokunuşlarla ve seslerle bir şeyler anlatıyor gibidirler. Bu durum, tabir yerindeyse kı...
Sultan Papağanı Kaşıma
Sultan Papağanı Kaşıma
Sultanlarda en sevilen davranıştır. Yalnız bu sadece çiftleşme işareti olarak algılanmamalı yani bu daima karşı eş arayışı davranışı değildir.Aksine erkekler de birbirini kaşımayı severler. Bu davranışta genelde kafa aşağıya eğik olur ve bir diğeri g...
Sultan Papağanı Sürü Davranışı
Sultan Papağanı Sürü Davranışı
Tipik davranışlar genelde tehlike anlarında gözlemlenir. Bir tanesi aniden havalandığında diğerleri de kaçınılmaz bir şekilde onu takip ederler. Biri bağırmaya/ötmeye başladığında, diğerlerinin algıladığı bu tiz ses ve arayış çağrısı sonucunda, onlar...
Sultan Papağanı Yaşam Alanları
Sultan Papağanı Yaşam Alanları
Sultanlar sürü halinde yaşayan türlerdendir. Bu sürüler o kadar büyüktür ki, gökyüzünü karatacak kadar geniş alan kaplarlar. Tohumla beslenen türler olduklarından, yiyecek arayışı içinde genelde sürü halinde yaşamak tipik bir davranış bicimidir. Sult...
Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı
Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı
Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı; Sultan papağanının cinsiyet ayrımını ötüşlerinden anlamak mümkündür. Erkek papağan dişiyi çiftleşmeye ikna etmek için değişik şekillerde yüksek veya alçak volümler de uyumlu sesler çıkartabilmektedir. Bazı zamanlarda ...

 

Sultan Papağanı Beslenme
Sultan Papağanı Tüy Dökme
Erkek Sultan Papağanı
Sultan Papağanı Evcilleştirme
Sultan Papağanı Banyo
Sultan Papağanı Türleri
Sultan Papağanı Göz Hastalıkları
Sultan Papağanı Yavrusu
Sultan Papağanı Cinsleri
Sultan Papağanı İshal
Sultan Papağanı Tırnak Bakımı
Sultan Papağanı Yumurtası Kaç Günde Çıkar
Sultan Papağanı Nasıl Beslenir
Sultan Papağanı Hastalıkları
Sultan Papağanı Fiyatları
Sultan Papağanı Ne Yer
Sultan Papağanı Konuşurmu
Sultan Papağanı Kafesi
Sultan Papağanı Eğitimi
Sultan Papağanı Bakımı
Sultan Papağanı Özellikleri
Sultan Papağanı Temizlik
Sultan Papağanı Uyku Düzeni
Sultan Papağanı Isı ve Nem
Sultan Papağanı Karşılıklı Yem Yedirmek
Sultan Papağanı Öpüşme
Sultan Papağanı Kaşıma
Sultan Papağanı Sürü Davranışı
Sultan Papağanı Yaşam Alanları
Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı
Popüler İçerik
Sultan Papağanı Tırnak Bakımı
Sultan Papağanı Tırnak Bakımı
Sultan Papağanı Tırnak Bakımı, Papağanların tırnak, gaga ve tüy bakımları oldukça meşakkatli ve zordur. Bu nedenle ele kola zıplayan eğitilmiş bir pap...
Sultan Papağanı Yumurtası Kaç Günde Çıkar
Sultan Papağanı Yumurtası Kaç Günde Çıkar
Sultan Papağanı Yumurtadan Kaç Günde Çıkar: Ev içerisinde sultan papağanı üretimi yapmak, bu doğa harikası olaya şahit olmak birçok kuşseverin en ilgi...
Sultan Papağanı Nasıl Beslenir
Sultan Papağanı Nasıl Beslenir
Sultan Papağanı Nasıl Beslenir, Bu papağan türü kakadugiller ailesine ait olan gri, sarı ve beyaz renkleri olan ev ortamında rahatlıkla beslenebilen b...
Sultan Papağanı Fiyatları
Sultan Papağanı Fiyatları
Sultan Papağanı Fiyatları, En çok tercih edilen evcil kuş türlerinden biri olan Sultan Papağanı, Avusturalya kökenlidir. Latince ismi Nymphicus hollan...
Sultan Papağanı Ne Yer
Sultan Papağanı Ne Yer
Sultan papağını ne yer; papağan familyasına ait olan bu tür sevimli yapısıyla en çok tercih edilen ve en çok sevilen papağan türleri arasında ilk sıra...
Sultan Papağanı Konuşurmu
Sultan Papağanı Konuşurmu
Sultan papağanı konuşurmu, Sultan papağanı genel olarak oyuncu ve sakin kişiliği ile bilinir. İnsanlarla birlikte olmaktan keyif alan, insanlara kolay...
Sultan Papağanı Kafesi
Sultan Papağanı Kafesi
Sultan papağanı kafesi seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Burada dikkat edilmesi gereken noktaları ve kısa açıklamalar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sultan Papağanı Öpüşme
Sultan Papağanı Kaşıma
Sultan Papağanı Sürü Davranışı
Sultan Papağanı Yaşam Alanları
Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı
Ayağının Altında Sarımsı Bir Şişlik Var
Erkek Sultan agrasif dişinin yanına yaklaşmasına izin vermiyor
Cinsiyet Ve Türü
Sultan Papağanı ötmeye çatıştığını ama sesinin çıkmadığını öğrendim
2 Gün Ara İle Toplamda 7 Adet Yumurtladi Ve İlk Günden Beri Dir Yatıyor
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Ayağının Altında Sarımsı Bir Şişlik Var
Erkek Sultan agrasif dişinin yanına yaklaşmasına izin vermiyor
Cinsiyet Ve Türü
Sultan Papağanı ötmeye çatıştığını ama sesinin çıkmadığını öğrendim
2 Gün Ara İle Toplamda 7 Adet Yumurtladi Ve İlk Günden Beri Dir Yatıyor
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024